19 iun. 2009

19 Iunie - Sfantul Cuvios Paisie cel Mare


Am gasit pe wikicommons aceasta frumoasa icoana a Sf. Cuvios Paisie cel Mare (icoana ruseasca din sec. 18, autor anonim).

Puteti citi in intregime Acatistul Sfantului Paisie cel Mare. pe situl crestinortodox.ro - de unde preiau - cu gandul la aceasta sfanta icoana - Icosul 9:

Vazand pe un batran ca s-a ratacit de la dreapta credinta si invata pe oameni sa nu cinsteasca pe Sfantul Duh, cu blandete il povatuiai pe el, iar noi, te laudam asa:
Bucura-te, ca n-ai lasat pe batran sa-si piarda osteneala pustiei;
Bucura-te, ca Taina Sfintei Treimi i-ai deslusit;
Bucura-te, ca Tatal, in Fiul si in Sfantul Duh, o fiinta, o voie si o putere cu trei fete marturisim;
Bucura-te, ca pe toti i-ai facut a crede si a marturisi Sfanta Treime;
Bucura-te, ca ei totdeauna mai multe invataturi au cerut de la tine;
Bucura-te, ca invataturile ereticilor le-ai defaimat;
Bucura-te, ca din Sfanta Scriptura i-ai invatat;
Bucura-te, ca la calea cea dreapta i-ai indemnat;
Bucura-te, ca, intorcandu-te in pustie, o mare lumina a stralucit si de ingeri toata pustia s-a umplut;
Bucura-te, ca ingerul tau ti-a spus ca ei pazesc pe monahi, cum ti-a fagaduit Domnul;
Bucura-te, ca dar proorocesc ai luat de la Domnul;
Bucura-te, Sfinte Preacuvioase Parinte Paisie!

Clopotele in cultul crestin

Un foarte frumos articol de pe situl crestinortodox.ro - Clopotele in cultul crestin. Mai jos, un video cu Toaca si clopotele la Manastirea Putna

Eschivarea de la luarea responsabilitatii pentru atrocitatile ateiste!



Dinesh D'Souza - Atheism, not religion, is the real force behind the mass murders of history

18 iun. 2009

Darwin's (Failed) Predictions: An Interview with Cornelius Hunter

Part I si Part II a interviului cu Cornelius Hunter. De asemenea recomand o recenzie a unei carti recent aparute: Who Is James Le Fanu?Part I: Darwin Doubter Signals Paradigm Shift in Evolution Debate cat si o privire critica destul de comprehensiva asupra ateismului ce se poate gasi aici.

14 iun. 2009

Genocidul bolsevic, Saharov si Chipul lui Dumnezeu din Om

Din "noile" (- nu chiar atat de noi de fapt...) "argumente" ale ateilor militanti (cred ca termenul politic corect e mai nou "umanism secular") - teroarea bolsevica impotriva Bisericii in Rusia ar trebui pe undeva "pusa in paranteze" de faptul ca bolsevicii au persecutat si pe unii atei ca Andrei Dimitrievici Saharov[1]. Dupa cum vom vedea asta nu reflecta decat o gandire superficiala.

Lasam la o parte faptul evident ca Saharov nu a fost persecutat pe motiv ca ar fi fost ateu. Nici cat de ateu sau ce fel de ateu a fost Saharov [2] nu il vom pune in discutie. Vom merge in schimb mai in adancime, pentru a intelege mai bine temeiurile genocidului bolsevic.

Ridicandu-se impotriva lui Dumnezeu, marxismul de sorginte satanica se ridica de fapt impotriva Chipului lui Dumnezeu din om - un Chip care exista in fiecare fiinta umana, chiar daca este cazuta, indepartata si instrainata de Dumnezeu. Aceasta instrainare duce la o "umbrire" a Chipului lui Dumnezeu din om, si se vindeca prin credinta si angajare personala, in cadrul Bisericii, pe un drum duhovnicesc. In acest sens, atitudinea curajoasa de dizidenta a lui Saharov, care printre altele insista asupra libertatii de constiinta si religioase in Rusia Sovietica, era sesizata imediat de hipersensibilii fundamentalisti bolsevici ca o reflectie/manifestare/epifanie spontana a acestui Chip al lui Dumnezeu din Om (relatia precisa a lui Saharov cu Dumnezeu, cat de mult Chipul lui Dumnezeu din omul Saharov se ridica intru asemanare, ca si starea duhovniceasca a lui Saharov, nu i-ar fi preocupat pe bolsevici). Iata de ce ateismul militant bolsevic, prin a sa "teologie militanta atee", se ridica de fapt impotriva intregii umanitati - asta i-a si facut genocidali ! Ridicandu-se impotriva lui Dumnezeu, ateismul bolsevic s-a ridicat automat impotriva viziunii antropologice crestine a Omului creat dupa Chipul si Asemanarea lui Dumnezeu.

Caracterul genocidal al regimului ateu bolsevic confirma indirect realitatea acestei antropologii crestine, dupa cum urletele si agitatia figurilor demonice ar confirma indirect o prezenta divina! Aceasta viziune antropologica sta la baza sperantei crestine: cu Chipul lui Dumnezeu in om, acesta are speranta mantuirii, in pofida oricarei caderi. Bineinteles, paroxismul furiei bolsevice a fost atins in cazul persecutiei Bisericii Ortodoxe si a credinciosilor ei - tocmai ca in Biserica Chipul lui Dumnezeu se cultiva prin faptul ca Biserica cheama omul spre indumnezeire, pentru a ajunge de la chip la asemanare si a deveni fiu al lui Dumnezeu dupa har. [3]

NOTE

[1] Cu toate acestea, Saharov credea ca un principiu "non-stiintific" ar guverna universul si viata umana (Drell, Sidney D., and Sergei P. Kapitsa (eds.), Sakharov Remembered, pp. 3, 92. New York: Springer, 1991)
[2] Fara a se considera pe sine insusi un credincios in sens sistematic ori dogmatic-doctrinar, fizicianul Sakharov spunea, totusi: "In ceea ce ma priveste nu pot sa caracterizez precis pozitia mea. Cu toate acestea, presupun ca trebuie sa exista o idee adanca in univers, trebuie sa existe o legatura spirituala ce unifica toate fiintele. Absenta unei asemenea idei, lipsa unei calduri spirituale in univers este de neacceptat pentru mine - aceasta ar putea fi considerat, intr-o anumita masura, un sentiment religios" - cf. B. L. Altshuler. Andrei Sakharov: facets of a life, Fizicheskii institut imeni P.N. Lebedeva. Published by Atlantica Séguier Frontières, 1991
[3] John Breck. Darul Sacru al Vietii. Persoana Umana: de la Chip la Asemanare

11 iun. 2009

Socialismul chinezesc...

"Socialismul chinezesc se fundamenteaza pe Darwin si teoria evolutiei" - zice Mao Tse-tung (sursa). Probabil ca lucrul care i-ar deranja cel mai tare pe darwinistii fundamentalisti de azi ar fi cuvantul... "teoria" :-)

10 iun. 2009

Ateismul - parte naturala si inseparabila a comunismului

"With disdain I will throw my gauntlet
Full in the face of the world,

And see the collapse of this pygmy giant

Whose fall will not stifle my ardour.

Then will I wander godlike and victorious

Through the ruins of the world

And, giving my words an active force,

I will feel equal to the Creator."

- K. Marx -

"Atheism is the natural and inseparable part of communism."
- V. Lenin -

5 iun. 2009

Recomadari: A Secular Society (from the Orthodox Christian Education blog)

Great reading: A Secular Society (from the Orthodox Christian Education blog). Highlights:

1. WE DO NOT ALL HAVE THE SAME GOD.
2. SPIRITUAL EXPERIENCES ARE NOT ALL CHRISTIAN.
3. NEVER JOIN IN FOR THE SAKE OF WORLD PEACE.
4. SIN HAS BECOME FASHIONABLE.
5. NEVER ACCEPT AN INVISIBLE MARK.

Under #2 - "Today, it is popular for many to seek out experiences of hypnotism, meditation, yoga, horoscopes and fortune tellers. These are all ways of opening ourselves up to spiritual demons that can do great spiritual harm to our souls. At first, they seem harmless or even holy and divine, but this is how we are tricked into participating, and later the darkness of these experiences will be made known. Some even go so far as to suggest that the Holy Spirit transcends all faiths - this is blasphemy. The Holy Spirit was given to the One Church established by Christ, and those outside of it, cannot be in communion with It."