31 iul. 2009

Designul inteligent - documentar (subtitrare romana)


Vezi mai multe din Documentare, Science & Tech pe 220.ro


Vezi mai multe din Documentare, Science & Tech pe 220.ro

P.S. Pentru conformitate, a se vedea comentariile mele in cadrul mesajului "Darwinism - the creation myth of atheism". Nu trebuie vazut in "designul inteligent" (ID) altceva decat este: o critica a ideologiei naturalismului (ideologie pe care secularismul militant darwinist o promoveaza cu... religiozitate) si, prin aceasta, o miscare spre o sporita integritate stiintifica. Unii s-au aratat interesati in oportunitatea prezentarii filmului in cadrul orelor de religie. Sigur ca ID poate fi folosit acolo, in sensul precizat mai sus, fiind un bun "condiment/supliment apologetic": elevii ar dobandi un spirit critic care i-ar ajuta sa detecteze si sa se apere mai usor de trucurile ideologice ale scientismului secularist.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Cum poate fi downloadat acest documentar. Sunt profesor de religie si ar merita sa-l pun elevilor daca Dumnezeu va mai ingadui si anul acesta religia in scoli si licee.

Anonim spunea...

Teoria designului NU implica creationsumul a la Dumnezeu ... chiar sustinatorii acestei teorii subliniaza acest lucru!!!

Un păcătos spunea...

Destul de nefericita formularea "creationsumul [sic!] a la Dumnezeu ...", dar las totusi sa treaca raspunsul... Bineinteles ca nu "o implica" - in sensul ca ideea de creatie asa cum este prezentata in Cartea Facerii nu *rezulta* (ca o consecinta necesara) din "inteligent design". Teoria designului inteligent este de fapt o provocare adresata NATURALISMULUI ("totul se explica prin cauze naturale") si nimic mai mult (iata de ce darwinistii in fervoarea lor cvasi-religioasa sunt extrem de intoleranti cand e vorba de criticile ce li se aduc, printre care se include si ID-ul)!!! Pe de alta parte, ca sa va imprumut din stil, si sa va intorc amabilitatea, ideea de "design inteligent" NU este catusi de putin inconsistenta cu ideea de ..."creatie a la Dumnezeu".

Anonim spunea...

Interesant noul blog al lui Michael Behe la adresa http://behe.uncommondescent.com/