26 mai 2011

Politica pro-avort ca declaratie de credinta

Libertate, libertate, libertate... un cuvant-principiu, frecvent folosit de cei ce sprijina activ avortul. Libertatea de a dispune oricum doresti de propriul trup (invocata concomitent cu o "punere in paranteza" atat a cruzimii neimaginabile a avortului, cat si a viziunii crestine a omului creat dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu) este doar un component din seria de libertatati fara continut si fara Dumnezeu invocate de activistii secular-umanisti contemporani, plus politicienii si formatorii de opinie care-s pe aceeasi lungime de unda.

Multe din aceste libertati sunt variatiuni (in spirit scientist) pe tema libertatatii de actiune a omului secular, (ne-)creat dupa chipul si asemanarea nimicului (si deci in afara de orice repros, caci orice iti este permis, daca esti... nimic!...) care se misca "eroic" incoronandu-se atat cu succesele unei inteligente care foloseste stiinta ca si suport doctrinar ateu - "ateologic" (o inteligenta care trebuie obligatoriu clasificata in aceeasi paradigma de... "nimic plus sansa oarba" - ceea ce ii pune sub semnul indoielii credibilitatea, fapt intotdeauna musamalizat in ateo-logia evolutionista far' de Logos) cat si cu aplicatiile practice ale acesteia. Un nimic care cumva, ironic... s-a zguduit... s-a scuturat... "ne-dirijat" (haotic ?) si a generat toata... panorama de legi si principii, in care totul se potriveste ca o manusa !...

Cu o asemenea viziune nihilista a unui om ca (ne-)rod haotic al nimicului, pentru o intreaga cohorta de activisti profesionisti, politica pro-avort devine un act ideologic ateo-logic, sau declaratie de credinta.

Acestea fiind spuse, exista o inconsistenta fundamentala in pozitia pro-avort a suporterilor libertatilor nelimitate. Chiar si ignorand continutul acestor libertati, suportul avortului de pe pozitia de suporter al omului liber de a-si construi destinul intr-un camp nelimitat de optiuni contrazice suportul avortului deoarece avortul refuza unei fiinte umane aceeasi libertate de a-si construi destinul intr-un camp nelimitat de optiuni !

Asadar o pozitie pro-avort este incompatibila cu o pozitie pro-libertate.

Niciun comentariu: